Angels & Demons


Såg denna trailern nyss! Ser fram emot till den kommer ut! Verkar himla spännande.. Speciellt med tanke på att jag tycker denna boken är mycket bättre än Da Vinci Koden så det ska bli riktigt spännande att se denna filmen! Som vanligt spelar Tom Hanks huvudrollen, Robert Langdon! Sedan har vi lite "mediokra" skådespelare som Ewan McGregor, som spelde Obi-Wan och sedan Stellan Skarsgård.. Ska bli riktigt spännade att se denna filmen! Kommer ut den 15 Maj! :)
/SORA

Fredag

Hallå! Hur mår alla idag ? Jag mår bra.. Skönt med fredag idag! Men det är helg och det är riktigt skönt! Idag var jag riktigt trött, men det är man ju vissa dagar, men det är inte så mycket man kan göra! haha. För övrigt är vi inne på den tredje genrationen med vår Tamagotchi! Spännade spännande och han (som nu är en hon) har till och med fått pris! haha. Nu tror jag snart vi ska ut och äta! Får se vad det blir för något!! :) Ha en bra natt! haha

/SORA

....... HAHA



Trevlig liten skylt, eller vad säger nu?!

Ben&Jerry's



En av de bättre sakerna med USA är att Ben & Jerry's glassen är så billigt!! haha. I sverige kostar den för mycket för sitt eget bästa.. Jag menar alla vill väll äta denna goda glass, men inte betala 50 kr för en liten burk :S

Man kan ju undra..

Komvux, Stockholm
Två tjejer ~25 har rast från kemilektionen efter en genomgång av grundämnena. Den ena skalar en apelsin.

Tjej 1: Så den här apelsinen består alltså av bara en atom?
Tjej 2: Nej, den består av flera miljoner atomer.
Tjej 1: Okej men alla atomer i den är precis likadana?
Tjej 2: Nej, apelsin är ju inte ett grundämne.
Tjej 1: Nähe…

Izza och Jag



Haha, lite roliga bilder på mig och Izza från igårkväll :D

Fired Up

Hallå! Igår så var jag och Izza och kollade på bio.. Vi skulle egentligen åkt till Starbucks, men sen slutade det med en bio istället, haha. Vi såg en komedi som nyss har haft premiär här, mycket rolig! Det var najs att kolla på bion på en veckodag för det var bara två andra personer i salongen haha. När vi kom in och skulle bestämma oss för vad vi skulle köpa för snacks så frågade hon tjej bakom kassan "Are yu guys from Sweden?" haha. SÅ roligt.. Det visade sig att hon hade bott ett tag i Sverige som barn och kunde prata en del svenska! Coolt va!? Vi tog lite bilder med, men de är på Izzas kamera.. Lägger upp dom senare!

/SORA

USA/SWEDEN

Detta inlägget kommer nog inte bli så långt idag, men jag tänker i alla fall berätta en rolig sak om telefon nummer! Alla nummer består av tre delar.. Så det blir till exempel 790-278-3876 = Exempel på ett vanligt telefonnummer här! Man kan även lägga till ett 1 framför de första siffrorna för det är landskoden för USA. Detta var ju inte så jätte intressant, men det roliga kommer när man ska ringa företag tillexempel! Om man till exempel kollar på en TV reklam som är för Blommor så kan telefon nummret vara 1-800-FLOWERS = När det är sånthär nummer börjar det i stort sett alltid med 1-800 sen kommer ordet! Så att man lätt ska komma ihåg det! Så man skulle slått 1-800-356-9377 för 1-800-FLOWERS - Jag tycker det är ganska smart faktiskt för det är jättelätt att komma ihåg ett nummer då! :)

/SORA

Söndag

Hejsan! Idag är det jätte tråkigt väder.. Der bara regnar! Men kanske lite tur ändån så att snön kan smälta bort.. Den har legat på marken sen december.. hmm.. Jag kom nyss hem från Mallet! Åkte dit med L som skulle träffa sin kompisar.. Så jag gick med do ett litet tag, köpte en nagelfil och läppsyl! Sedan skulle de se på bio, men jade hade redan sett filmen så jag åkte hem! I alla fall. L's kompis mamma, som även var där, hade den där Chanel väskan som jag vill ha.. Snopet läge. haha. Jag skulle ockås vilja kunna flasha med en sån väska haha. Ackak. Men kan ju inte ha allt ^_^ Nu ska jag äta lite och sedan tror jag att jag ska börja kolla på 4:e säsongen av The Hills!

/SORA

CHANEL





Denna väskan vill JAG HA! Den dagen jag blir så rik att jag kan lägga 25 000 kr på en väska ska jag köpa den..

Coke



En liten bild jag tog, haha.

GRATTIS MIRRE!

Idag fyller Mirre 21 år! :D Grattis!! ♥ Hoppas din dag var bra :) För övrigt så har jag och Izza varit och bowlat idag! Woho! Det va jätteroligt och jag har nog aldrig gjort så många strikes innan i mitt liv!! :D Riktigt bra! :D Det är ett bowling ställe som bara ligger cirka 15-20 min härifrån som nära och bra med! Såklart tog vi bilder..



Beading



Mitt senaste armband! Gillar det :)

Coldplay - Scientist



För Izza och jag ska se dom!!
(Live at Glastonbury festival, England)

USA/SWEDEN

En sak som faktiskt är ganska förvirrande med att bo här är datum systemet, haha. Om vi i Sverige till exempel skulle skriva den 5:e Mars skulle vi skriva 5/3. Inget konstig med det! Men här gör man tvärtom.. Så då skriver man 3/5 istället! Det är faktiskt jätte förvirrande för varje gång jag läser ett datum måste jag tänka efter vilket datum det egentligen är.. Nu är jag så van vid det amerikanska sättet att skriva det på så att jag skulle läst 5/3 som den tredje maj haha. Kanske inte så jättestort problem, men man får verkligen tänka efter när det kommer till att skriva datum..

..Kan sedan komma in lite på mat/dryck. Här är alla ganska försiktiga med mat osv.. Man vill helst köpa organisk mat på speciell mataffär för det är bäst.. Dock är de priserna ganska så höga så bara de lite mer välmående familjerna kan köpa mat där.. Det är synd, för tydligen ska den organiska maten vara mycket bättre och inte innehålla massa dåliga saker så det är tråkigt att alla inte har råd att köpa den.. Det finns en matkedja här som heter "Whole Foods" och där säljer de bara organisk mat.. Det är jättefina affärer som verkligen är fräscha som känns trevliga att handla ifrån!

Skidåkning

Hallo! Igår var vi och åkte skirdor hela dagen! Det var jätteroligt och jag börjar bli bra! haha. Dock har jag lite träningsverk idag, men det får man ta! Barnen var lediga från skolan igår och även idag så jag har ledigt idag.. Ska bara slappa och ta det lugnt.. Det är skönt att göra efter en lång dag av skidor! VI va uppe vid 6 så vi skulle komma till backarna tidigt, men det var bara bra! För vi hann åka en del innan de långa köerna kom så det var najs! Nu ska jag gå ner och ta lite frukost! haha.

/SORA

Ett land som börjar på U ?


Confessions of a Shopaholic



Vi var nyss och kollade på denna filmen! Den var SÅ bra. Den bästa filmen jag sett på mycket länge! Älskar den verkligen, haha. SÅ himla rolig! Rekomenderar jag att ni går och ser såfort den kommer ut! ;D
/SORA

PUZZEL

Hejsan! Igår cpade sig internet här så det funkade inte riktigt så det var lite svårt att gå in här och skriva nått ;) Men igår så var det en rätt lugnt dag.. Jag och Izza satt och gjorde inte så mycket.. Sen kom lite gäster hit och vi åt kinamat och lite så! Mycket gott.. Sedan bestämde Izza och jag oss för att puzzla!! Och vi satt uppe ändå tills vi hade lagt det klart! Det var dock lite klurigt för bitarna var inte som på vanligt puzzel utan jätte konstig formade :S jaja, tillslut var det klart!



Här är en bild på det, hoho. Det var bara 550 bitar så alldeles lagom för en kväll! Nu ska jag iväg med L och hennes kompis och göra smycken.. Ha en fortsatt bra söndag!
/SORA

COLDPLAY



Jag och Izza köpte nyss biljetter till Coldplay!! De kommer hit i Augusti och vi ska såklart se dom!!

HA HA HA



Japanska pranks! haha. Jag dör av skratt, det med stenen och snöbollen är roligast..

Tamagotchi

I lördes kväll så köpte jag och Izza en Tamagotchi tillsammans, det blev en pojke som fick heta Soma - Efter ett av de programen vi har sett på senaste. Haha. Det var är faktiskt jätteroligt.. Det är jättesmart att ha med honom när man ska hämta barnen för då kan man spela med honom medans man väntar på att de ska komma! haha. Izza hade honom från söndag kväll tills tisdag så nu har jag haft honom ett tag! Och än sålänge har han inte dött! haha :D yey. Vårt mål är att han ska utveckla sig till en ninja..Intressant intressant!



/SORA

T.I. Feat. Justin Timberlake - Dead and Gone



Godnatt/Godmorgon


Pirater på mörka vatten



Hittade denna videon.. Det är intot till en av de serier jag kollade på när jag var liten haha! Så roligt!

USA/SWEDEN

Hann inte lägga upp detta inlägget igår, eller kunde helt enkelt inte pga att bloggen strualde.. Men men! Det kommer idag istället! Jag hade tänk att berätta om skolbussarna här i USA.. I Sverige så åker man till skolan och hem från skolan med bussen, när man går i de lägre klasserna och man blir går på och av vid någon gemensam hållplats.. Här i USA så åker man skolbus alla år man går i skolan.. Alla barn som går på public schools i alla fall. Dock så hämtar bussen en precis vid ens hus och släpper av en på samma ställe.. Eller så hämtar den upp all barn vid ett av hörnen i ett kvarter.. Det roliga med bussarna här är att de ser ut precis som på film - De är gula och har en konstig form och skolans namn står på sidan av bussen i svart.. Sen har bussar även en liten rätt här.. När de börjar blinka (med lampor fram och bak) så MÅSTE man stanna "It's unlawful to pass it then" sedan stannar den helt och en liten "Stopp-skylt" fälls ut från sidan av bussen som sträcker sig till andra väghalvan och ingen får passera.. Om man har otur hamnar man bakom en skolbuss på morgonen eller eftermiddagen för den delen och det bildas långa köer för det tar så långt tid när den ska stanna hela tiden. Och på tal om bussar så åker man typ inte buss här, inom staden.. Man antingen kör eller tar T-et (tunnelbanan) har ungefär sett 2 kommunala bussar sen jag kom hit haha.

/SORA

Onsdag

Hallå! Igår var bloggen helt konstig.. Lyckades bara komma in på den en gång på hela dagen, suck. Så det blev inte så mycket bloggande igår inte.. Igår hade barnen tidig dag och vi gjorde lite olika saker, bland annat var jag och L och fixade våra naglar! Blev jättefint! Vi fick båda jättefina designer.. Med en liten sten och allt ^^ Jättefint. Just nu ligger jag i sängen vid datan och väntar på att Izza ska komma hit.. Får se vad vi hittar på. Blir säker GH eller nått sånt haha. Till helgen är det långhelg, barnen är lediga 4 dagar!! Vi ska kanske åka skidor på måndag igen.. Inte så länge tills vi åker till Utah nu! yey! Nu tror jag att jag sa gå och ta lite frukost!

/SORA


En bild jag tog på The Killers Konserten! Ska lägga in lite fler sen..

Taylor Swift - Love Story


Dirty Dancing!

Igår var jag iväg i stort sett hela dagen så därför hann jag inte blogga! Jag och Izza åkte in till Boston vid 12-tiden och åt middag på en kina restaurang med hennes Au Pair grupp. Det var mycket trevligt! Vi kom hem vid 4-tiden och då duschade jag snabbt och sen kom Lina och Therese hit och vi åkte in till Boston (Igen) För att kolla på Dirty Dancing på Boston Opera house! Det är värsta lyxiga stället så det var jättecoolt att gå in där! Sen själva uppträdandet kunde väl ha varit bättre, men det var okay! :D

Två bilder från inne på operan!





De tillhör visst nån italiensk liga, antagligen maffian

Klassrum på S:t Eskils gymnasium, Eskilstuna
Två killar ~17 pratar om fotboll under en lektion.

Kille 1: Zlatan spelar väl för Liverpool?
Kille 2: Nä… Inter.
Kille 1: Ja just det! Han spelar ju för Interpol!

Coraline



Igår var jag och barnen och kollade på bio. Jag och L såg denna filmen, Coraline! Den var i 3-D så det var mycket coolt! Vi fick ha på oss 3-D glasögon och allt! Den var bra, men faktiskt lite läskig, men Tom Burtons filmer är ju alltid bra och det var denna med! Kan verkligen rekomendera er att se den! :D

/SORA

Freitag

Nu är det fredag igen.. ! Jag håller just nu på att göra mig klar, ska ut och handla lite mat och så! Ikväll ska jag och barnen ut och kolla på bio.. Får se vad det blir för någon.. I helgen har jag och Izza lite saker vi ska fixa, hehe. Hoppas vi får dom gjorde med! Det har inte hänt så himla mycket denna veckan, har mest varit en slappe vecka.. Men helgen kommer bli lite stressig, mycket saker som händer imorgon. Bland annat ska B ha party så hans vänner ska komma hit. Har fortfarande lite blåmärken sen skidåkningen, hehe men det får man ta! Nu ska jag bege mig! Ha det bra!

/SORA

Torsdag

Hallå! Allt bra ? Idag har varit en seg dag, har inte gjort så himla mycket haha. Har börjat kolla på Fruits Basket igen, det är en Anime serie! SÅ himla rolig är den, haha. Har fått Izza att kolla på den med :D Vi hade precis middag, jag gjorde hemma gjord pizza! Mycket gott får jag säga! :) Ska spela lite GH med barnen nu! Ha en bra natt.

/SORA

T



Jag och Izza är hemma hos mig och spealr Guitar Hero! Hennes tur att spela nu, så jag satte mig här lite och hittade denna bilden på Tom :D

CUPCAKES





L och jag bakade dessa idag! Mycket goda!! Yummie Yummie!

USA/SWEDEN

En liten sak som är annorlunda här är att man inte har samma mätsystem och gradsystem, osv. Man avänder inches och foot istället för centimeter och meter! Det är rätt konstigt, för man fattar inte det först haha, jag vet fortfarande inte riktigt hur man anväder det, haha, men det är okej.. Man vänjer sig. Sedan så säger man inte grader i celsius utan i Farenheit.. Det är lite förvirrande får jag säga.. 0 grader celsius är 32 Farenheit till exempel, så om det är 32 och under vet man i alla fall att det är minusgrader! haha.

Mimi undrade med också vad "Snow day" är och det är här i USA. Det är när det snöar jättemycket och skolorna och allt annat bestämmer sig för att stänga för det är inte säkert att köra på väganra.. Det har precis börjat snö mycket nu och vi tror starkt på att det kommer bli en Snow day imorgon! Det är najs.. Antingen meddelar skolarna att de stänger kvällen innan eller tidigt på morgonen så man kan sova, hehe. Så det har vi inte i Sverige, så det är ganska najs faktiskt. :)

/SORA

Skiing

I skidbacken!

Izza

Tjoho!

Igår var vi i New Hampshire och åkte skidor!! Det var jätteroligt!! Det började lite fattigt, men sen kom man igång och det var riktigt kul! Ser verkligen fram emot Salt Lake City nu!! :D Jag tycker allt att jag var en duktig skidåkare för att typ vara första gången jag åkte! Den gången i vånga kan man inte jämnföra, backarna här är helt annorlunda än den haha. Det var ett jättefint ställe uppe i Bergen och det enda som var negativt var att det blåste lite grann, men det får man ta! I början åkte ja helt sakta, men sen i slutet på dagen åkte jag snabbt och hade koll på tekniken mycket bättre, så det var jätte roligt! Sen idag har jag lite träningsverk, men inte så farligt! Nu ska jag baka en tårta till B för han fyller år idag!!

/SORA

Skiing



Imorgon åker vi till New Hampsire, till Cannon, för att åka skidor! Det blir jag, izza, D, L, L's kompis och N! Önska mig lycka till! haha.
/SORA

RSS 2.0